Njega psa kod kuće će Vas koštati jako malo. Ono što Vam treba za njegovo uređivanje je šampon za pse, koji će Vas koštati 30 - 50 kuna za vrlo kvalitetan proizvod.

njega-psa3

Također će Vam trebati kliješta za rezanje noktiju, koja su cijenom tu negdje, te četka dobre kvalitete jednake cijene. Uz to će Vam trebati četkica za zube, a i ona košta otprilike toliko. Sve te stvari mogu trajati godinama, osim šampona. Dakle, već u startu ćete potrošiti manje na sve što Vam je potrebno za uređivanje psa, nego što biste platili za samo jedan odlazak u salon. Na taj način trošit ćete možda koju stotinu kuna godišnje na njegu Vašeg psa, umjesto nekoliko tisuća, što je ogromna ušteda!

Što se tiče količine vremena koja će Vam biti potrebna da uredite Vašeg psa, bit će Vam drago čuti da zaista nije potrebno jako puno vremena za to. Ono što će Vam oduzimati najviše vremena je kupanje, a i to se može svesti na 10 - 15 minuta, što ovisi o veličini psa. Možete ga četkati dok navečer gledate TV, a za rezanje noktiju Vam je potrebno svega nekoliko minuta jednom mjesečno, kao i za četkanje zubiju.

Prednost samostalnog uređenja psa ne svodi se sama na uštedu novca, već se tiče i povezanosti s Vašim psom. Vaš će pas definitivno više uživati ako ga njegujete Vi, nego neki stranac. Kada budete uređivali Vašeg psa, utvrdit ćete niz rituala koji će stvoriti novu povezanost među vama. Otkrit ćete da se oboje radujete zajedništvu i kako možete uspostaviti novu razinu povjerenja s Vašim ljubimcem. To zajedništvo znači da ćete se više ponositi zdravljem i ljepotom Vašeg psa, dok će on vjerovati u Vašu sposobnost da se pobrinete za sve njegove potrebe. Kada razmišljate o samostalnoj njezi psa, zapamtite da dobrobit prelazi puku računicu vezanu uz financijsku uštedu, te biste mogli otkriti kako Vam je zapravo nedostajao jedan vid posebne veze s ljubimcem, koji je moguće postići jedino kroz redovitu njegu!