Uzgajivači pasa

irski_vucji_hrtTeški i preko 70 kilograma, irski vučji hrtovi na prvi pogled djeluju kao opasni i strogi čuvari kuće pored čijeg se budnog oka gotovo nitko ne bi mogao kradomice ušuljati u dvorište. No, iza gorostasne pojave ove preko dvije tisuće godine stare pasmine, krije se zapravo jedan umiljat i mazni pas koji bi kao čuvar kuće mogao funkcionirati isključivo zbog svoje- impozantnosti.
Irski vučji hrtovi rijetka su i cijenjena pasmina koja zbog uočljive pojave često puta izaziva divljenje brojnih znatiželjnika.

Ljudi često misle kako je riječ o opasnim psima jer su uistinu veliki, no istina je da je to jedna zapravo umiljata i privržena vrsta koja je idealna za sve tipove ljudi. Vrlo se dobro mogu prilagoditi i na život u stanu, a idealan je i za obitelji koje žive u kućama i imaju velika dvorišta. Kako je riječ o psima koji su u prošlosti uglavnom ležali uz kamine starih dvoraca, u zimsko i hladnije doba draža im je toplina i boravak u unutrašnjosti, barem tijekom noći. 

Iako njihova pojava odaje dojam opasnog psa, hrtovi su zapravo vrlo druželjubivi pa se tako odlično slažu s malom djecom za koju imaju neobično puno strpljenja. Također, zbog miroljubivog karaktera odlično se slažu i sa ostalim životinjama pa tako hrt neće praviti probleme u blizini mačke, ili pak drugih pasa.

Oni također nisu niti previše zahtjevni, otprilike kao i svi drugi psi. Dnevno jedu do kilogram suhe hrane, dlaka se održava povremenim četkanjem.

Suprotno od inače uvriježenog mišljenja kako je hrtove teško naučiti naredbama riječ je o veoma pametnim i inteligentnim psima koji lako usvajaju nova znanja.

B&G
Irski vučji hrt
Jelena Biljan, Dražen Gagro
092 22 04 504; 092 22 00 394
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.wolfhoundsandhorses.com; www.konjickiklub.net