Bolesti

 

 

 

 

glog.jpgGlog spada u 10 najvažnijih trava u prirodnom tretiranju bolesti pasa. Za pripravu ljekovitih biljnih ekstrakata koriste se i listovi i bobice. Stručnjaci znaju odabrati listove za jednu vrstu problema sa srcem, a bobice za drugu. No, nećete puno pogriješiti pripravite li bilo koje od navedenog. Glog se koristi i kao homeopatski pripravak pod imenom crataegus. U svakom slučaju, bez obzira koristite li ga kao biljni ili homeopatski pripravak, služi za istu vrstu problema - srčane bolesti.

Naravno, preporuča se da glogov pripravak psu prepiše stručnjak, koji će pratiti njegovo zdravstveno stanje uz veterinara. Iako je glog sam po sebi sigurna biljka, može poboljšati djelovanje nekih veterinarskih lijekova za srce. Ne preporučuje se kupovina gloga bez recepta, bez prethodne konzultacije sa stručnom osobom.

Glog djeluje direktno na srčani mišić, te se smatra kako povoljno djeluje na njegovo jačanje. Bez obzira o kojoj se srčanoj bolesti radilo, stručnjaci koji ga koriste smatraju glog ključnom, ako ne i jedinom biljkom ili homeopatskim pripravkom u njihovom liječenju. Jako dobar se pokazao za tretiranje nepravilnog srčanog ritma ili jakog lupanja srca. Koristi se od ostarjelih pasa koji pokazuju znake slabljenja srca, ili općenito imaju problema sa srcem.

Postoje i druge biljke i homeopatski pripravci koji imaju svoje mjesto u liječenju srčanih bolesti, no i njih treba prepisati stručna osoba i nikad ih ne bi trebalo kupovati na svoju ruku.