Vrijeme darivanja, kada su kućni ljubimci u pitanju prilika je za štednju. Iskoristite brojne popuste koje nude trgovine i web shopovi specijalizirani za kućne ljubimce

poklon-za-pse-za-bozic

Kućni ljubimci za većinu vlasnika ravnopravni su članovi obitelji, a u nekim razvijenijim državama, pogotovo tijekom Božića ljubimci su čak ravnopravniji od ljudi.

Nedavno istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji na uzorku od tisuću vlasnika pokazalo je da će više od 75 posto njih svojim ljubimcima kupiti božićni poklon. Čak 66 posto ispitanih izjavilo je da će na ljubimca potrošiti više nego na partnera, konkretnije 38 funti (oko 350 kuna).

Amerikanci kupuju 'high-tech' poklone
Općenito gledajući ponudu po portalima specijaliziranim za kućne ljubimce u Europi se najčešće poklanjaju kozmetički tretmani, razne poslastice, ogrlice, igračke i odjeća, naravno sve s božićnim motivima. Naravno ima i onih koji će na poklone za kućne ljubimce potrošiti tisuće raznih valuta.

Među njima najviše je Amerikanaca koji će tijekom blagdana na kućne ljubimce potrošiti pet milijardi dolara. U SAD-u trenutno su u modi skupi high-tech gadgeti poput digitalnih pojilica, hranilica, ogrlica za praćenje ljubimaca,pećnica za pseće kolačiće, usisavača dlaka, digitalne opreme za vježbanje, klima uređaja, pročišćivača zraka i naravno igračaka na daljinsko upravljanje.

A što je s Hrvatskom?
Iako službena istraživanja ne postoje sasvim sigurni smo da će mnogi od vas iznenaditi svojeg ljubimca. Ako već niste kupili poklon savjetujemo vam da kupujete pametno.
Umjesto klasičnih božićnih poklona ljubimcima poklonite igračke, hranu, poslastice, sredstva protiv buha i krpelja te opremu koju bi im kupili i da nije Božić.

Zašto kupovati tijekom božićnih blagdana?
Vrijeme darivanja, kada su kućni ljubimci u pitanju idealno je za štednju čak i nekoliko stotina kuna. Većina trgovina pogotovo web shopova za kućne ljubimce poput dalmino.eu vlasnicima tijekom božićnih blagdana nudi velike popuste plus dodatne poklone iznenađenja ( kalendare, kutije za hranu, gratis poslastice i slično).

Izbjegavajte impulzivnu kupnju poklona s božićnim motivima jer psima i macama ništa ne znači ako im odjenete kapicu Djeda Mraza.

Od skupih poklona puno će im biti draže ako im poklonite sebe. Umjesto da ih ostavite same i otiđete na proslavu s prijateljima badnju večer i božićno jutro provedite u njihovom društvu.

Izvor: 24sata