Zanimljivosti

 Rupert Sheldrake britanski je biolog koji razvija teoriju da psi imaju paranormalne sposobnosti, među koje se ubraja i telepatija.

paranormalne-sposobnosti-psa

Svoju teoriju temelji na istraživanju koje provodi, a u kojem bilježi ponašanje pasa i njihovih vlasnika. U više je navrata zabilježeno da se psi ponašaju kao da znaju što im vlasnici rade i kamo idu, čak i kada su na velikoj udaljenosti.

Znanstvena zajednica odbacuje ove teorije i ne misli da psi imaju paranormalne sposobnosti, no Sheldrake ne odustaje. Svoju teoriju potkrijepio je nekim fascinantnim slučajevima.

Pas i njegova vlasnica bili na godišnjem odmoru kod rodbine. Jednog je dana vlasnica odletjela natrag u London, a psa je ostavila rodbini. Tog je jutra pas pobjegao i pješice se vratio do londonskog doma svoje vlasnice.

Je li njime upravljao instinkt, memorija ili telepatska povezanost s vlasnicom? Znanstvenici nisu složni, no Sheldrake navodi još jedan primjer koji, navodno, potvrđuje njegovu teoriju.

Radi se o detalju koji su primijetili gotovo svi vlasnici pasa. Naime, u svojem je istraživanju uočio da kada vlasnici obavljaju poslove u gradu i odluče se vratiti kući, pas 'prepozna' njihovu odluku i stane pred vrata u iščekivanju.

No, telepatija nije jedina paranormalna sposobnost koja se pripisuje psima, pa neki tako tvrde da su posebno osjetljivi na duhovnu aktivnost, da imaju iscjeliteljske sposobnosti, a smatra se da su i u posebnom odnosu sa Zemljom te mogu predvidjeti katastrofe, potrese i vremenske nepogode.

Ne znamo koliko ove teorije drže vodu, no znanstvenika koji se bori za 'vidovite pse' svakako pogledajte u videu:

{youtube}sIxF64zasa0{/youtube}

Izvor: Hot.net.hr